Česta pitanja

BANKARSTVO I KREDITNO POSREDOVANJE

DAJETE LI KREDITE VI ILI BANKA?

Društva Pro savjetovanje i Pro intermedius NE isplaćuju kredite. Finalni korak – potpis ugovora i isplata kredita obavlja se isključivo u odabranoj banci. Službeni smo vanjski kanal prodaje partnerskih banaka, koji pazeći na interes i zaštitu klijenta posreduje u pronalasku i realizaciji najpovoljnijeg kredita iz portfelja vodećih banaka te odabranih leasing društava.

TKO REGULIRA VAŠ RAD? JESU LI MOJI PODACI SIGURNI?

Društva Pro savjetovanje i Pro intermedius ovlašteni su od strane Ministarstva financija za potrošačko kreditiranje sukladno Zakonu o potrošačkom kreditiranju (ZPK), kao i od strane Hrvatske narodne banke za stambeno potrošačko kreditiranje sukladno Zakonu o stambenom potrošačkom kreditiranju (ZSPK).
Djelatnost kreditnih posrednika osim navedenih zakona reguliraju i drugi pozitivni zakoni (npr. Zakon o zaštiti osobnih podataka, Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma itd.) te ugovori s bankama koji se poštuje i tzv. bankarska tajna. Popis licenciranih kreditnih posrednika prema ZPK nalazi se ovdje, a posrednika za stambene kredite prema ZSPK ovdje. Vaše osobne podatke možemo koristiti tek po Vašoj izričitoj pisanoj dozvoli i to isključivo u svrhu posredovanja za traženu uslugu. Novije izmjene zakona dobro i detaljno reguliraju prava potrošača, te smo po tome u potpunosti usklađeni sa normama Europske unije.
Podatke sukladne ZPK i ZSPK pronađite u našoj rubrici Krediti.

JE LI VAŠA USLUGA BESPLATNA? KAKO SE NAPLAĆUJETE?

Model našeg poslovanja je besplatna usluga savjetovanja i posredovanja za sve financijske proizvode kod kojih je to moguće. Provizije ostvarujemo od partnerskih firmi za čije proizvode i usluge posredujemo. Sukladno ugovorima, od naših partnera (banke, stambene štedionice, osiguranja, …) ostvarujemo proviziju nakon uspješno realizirane usluge (kredit, štednja, osiguranje…). To znači da ako ste kao uredan klijent preko nas realizirali kredit u predloženoj banci, niste platili nikakvu dodatnu proviziju, a ostvarili ste sve benefite brže, profesionalnije i angažiranije usluge uz sigurnost pravilnog odabira najpovoljnijeg kredita na tržištu.
U smislu Zakona o stambenom potrošačkom kreditiranju (ZSPK) za stambene potrošačke kredite NE naplaćujemo naknadu za pružanje informacija o stamb. potrošačkom kreditu, odnosno posredovanje.

POSTOJI LI RAZLIKA IZMEĐU VAS I RAZNIH PONUDA KREDITA NA SVAKOM KORAKU?

Potpuno drugačija vizija i model poslovanja. Pro grupa, odnosno Pro zastupanje, Pro savjetovanje i Pro intermedius su rezultat 20-godišnjeg iskustva, konstantne edukacije i inovacije na području osobnog bankarstva i osiguranja.
Prepoznatljivi smo po profesionalnom i angažiranom pristupu svakom klijentu, što je do sada rezultiralo s nekoliko tisuća zadovoljnih klijenata čije su nam preporuke dokaz ovih tvrdnji. Tu istu profesionalnost, entuzijazam i aktivno djelovanje u cilju postavljanja kreditnog posredovanja na viši nivo prepoznaju naši ključni partneri na financijskom tržištu i mediji.
Licenca HNB-a i Ministarstva financija je svim klijentima dodatna garancija na već vrlo visoko postavljene standarde u poslovanju društva. Preuzeli smo obvezu još detaljnije i transparentnije analize prilikom predlaganja rješenja klijentima, uz navođenje svih uključenih troškova, efektivne kamatne stope, objašnjenja klijentovih povećanih prava i obveza, koje su ujedno i regulirane novijim izmjenama u Zakonu o (stambenom) potrošačkom kreditiranju.
Brza prijava – kontakt forma za kredit >>>

ZASTUPANJE U OSIGURANJU

ŠTO MI MOŽETE PONUDITI IZ SVIJETA OSIGURANJA?

Agencija Pro zastupanje ima vrlo sličnu misiju kao i Pro savjetovanje: pronaći klijentu najbolje osiguranje, odnosno pružiti mu ono što želi. Zbog toga ne favoriziramo jednog ili dva, već imamo potpisane ugovore sa 10 vodećih osiguravatelja!
Na taj način klijentu stvarno uz dobru analizu možemo ponuditi najbolje osigurateljne proizvode tržišta kroz “full-service” pristup. Želite li štedjeti kroz životna osiguranja kao ostatak Europe, osigurati automobil, stan ili bezbrižno putovati, svakako nas kontaktirajte.

MOŽETE LI MI POMOĆI S OSIGURANJEM KREDITA?

Poslovi zastupanja pri ugovaranju osiguranja potrebnog za kredit često su dio kompleta proširene usluge posredovanja u kreditiranju. Danas banke vrlo često zahtjevaju vinkulaciju police osiguranja uz kredite, pa se našim klijentima police odrađuju ‘u hodu’ uz kompletiranje i podnošenje zahtjeva za kredit.

PRVI PUT UZIMAM OSIGURANJE AUTA. MOGU LI DOBITI BONUS OD 50%?

Redovno bonus stječete ako kroz godine ne napravite nikakvu štetu, pa tek nakon 9 godina dođete do 50%. Nekoliko osiguravatelja, uz točno utvrđene uvjete, trenutno daje mogućnost dupliciranja/prijenosa bonusa s druge osobe ili drugog vozila!
Najčešće se bonus može prenijeti sa supružnika ili sa roditelja na dijete. Tu su i razne kombinacije prijenosa unutar firme, ili pak sa auta na motor itd…
Kako su ove pogodnosti akcijskog karaktera, ne znamo koliko će trajati (neki su ih već ukinuli/ograničili).
Ako vam uskoro ističe osiguranje, a nemate puni bonus – svakako nas kontaktirajte i provjerite možete li ostvariti maksimalan bonus.
Brza prijava – kontakt forma za auto osiguranje>>>

KAKO DO NAJBOLJE CIJENE AUTO OSIGURANJA?

Zaoštravanje natjecanja nižim cijenama na polju obveznog auto osiguranja 2013. dovelo je do konstantnog pada cijena osiguranja.
Zbog povećanih troškova rada i materijala u servisima, kao i općenite inflacije cijena, ponekad se događa da prošlogodišnju cijenu u vašem osiguranju ove godine više ne možete ostvariti, jer su poskupili.
Bez brige – pronaći ćemo vam najpovoljniju cijenu za vozilo iz izbora 10 osiguranja.
Za sva pitanja vezana uz nove momente na tržištu kao i za pronalazak najpovoljnijeg osiguranja s povjerenjem nam se obratite.
Brza prijava – kontakt forma za auto osiguranje >>>